Allergisch voor mensen

Ik moet iets bekennen. Ik ben namelijk allergisch. Allergisch voor mensen. Niet voor het hele soort, maar wel voor veel. Veel mensen zijn namelijk nep, leven onbewust of misschien wel die twee dingen samen. Dat is nog erger.

Ik vind het vreselijk als mensen verplichtingen aan mij opleggen. Dingen van mij verwachten, omdat je bepaalde dingen hoort te doen. Dingen die volgens hen normaal zijn en die iedereen doet. Ik krijg daar jeuk van en kan dan echt een klootzak zijn qua gedrag.

Ik haat het als mensen lopen op te scheppen of neerkijken op anderen, omdat zij “slechts” monteur zijn en zij manager blablabla zijn. Zij hebben een BMW 3-serie van de zaak en zonder dat ben je volgens hen mislukt als je midden dertig bent.

Ik raak geïrriteerd als mensen lopen te pochen met hun opleiding aan Nijenrode of Insead. Als ze zeggen dat je zonder universitaire opleiding geen kans maakt op een succesvol leven. Nog erger vind ik het als zij dat ook doen bij mensen die geen opleiding aan een universiteit hebben gedaan, omdat ze daar niet de mogelijkheid toe hadden. Ik zeg tegen dat soort lui altijd dat traditionele opleidingen voor mensen zijn die niet instaat zijn om zichzelf te ontwikkelen. Waarna zij allergisch zijn voor mij.

Ik kan er niet tegen als mensen sociaal praten en niet sociaal doen. Dat ze zeggen voor mensen klaar te staan, maar als je dan echt hulp nodig hebt, niet beschikbaar zijn. Ik negeer daarom preventief mensen bij wie woorden en gedrag op een andere planeet leven.

Ik begin te zuchten als mensen zeggen dat familie het belangrijkste is wat er is en dat je daar op terug kunt vallen. Ik zie juist vaak ellende in families en krijg bij veel van dat soort clubjes last van depressiviteit.

Ik ben dus allergisch voor mensen, maar toch is er een klein groepje menselijke wezens waar ik voor door het vuur ga. Mensen die mij raken en die zichzelf zijn. Ik word ook blij van mensen die mooie dingen maken, die belangeloos anderen helpen, anderen accepteren om wie zij zijn en nog een paar van dat soort eigenschappen. Dat zijn de mensen die als een anti-allergie middel werken tegen de rest van de mensheid, zodat ik slechts selectief allergisch ben.