1 min read

Je bent niet druk en ik schrijf daar een boek over

Na jaren van omzwervingen qua schrijven ben ik een nieuwe blog gestart. Een blog waarin ik kijk naar de ontwikkeling van software, hoe je het implementeert en productiviteit. Software is de drijvende kracht is achter vrijwel alles en je leest meer hier over wanneer je lid wordt van deze nieuwsbrief.
Je bent niet druk en ik schrijf daar een boek over

Ik ben druk is een van de meest voorkomende antwoorden die ik krijg wanneer ik iemand vraag hoe het gaat. Het geeft je het idee dat iedereen meer werk heeft dan zij of hij aan kan. Zeggen mensen het misschien uit gewoonte of speelt er iets anders? Als ik doorvraag op het antwoord dan ontdek ik al snel dat de meeste mensen helemaal niet druk hoeven te zijn.

De oplossing tot druk zijn is vaak simpel. Het heeft te maken met keuzes en met structuur. Dit is iets wat ik door de jaren heen heb ontdekt. Aan de ene kant door het lezen van boeken en ervaringen van anderen. Aan de andere kant door gebeurtenissen in mijn eigen leven. Ik liep bijvoorbeeld tijdens projecten vast, omdat ik mijzelf liet leiden door de agenda en manier van werken van anderen. Ik miste de controle en wilde dat veranderen.

Een andere reden waarom ik slimmer moest werken was dat mijn vriendin langdurig ernstig ziek werd. Hierdoor was ik plotseling naast mijn werk ook full-time mantelzorger. Ik had geen andere keus dan slimmer omgaan met mijn tijd en mijn manier van werken verder optimaliseren.

Ik leerde plannen, nee zeggen en paste mijn communicatie aan. Dat ging met vallen en opstaan, maar uiteindelijk vond ik daar simpele oplossingen voor. Die manier van werken is geen wetenschappelijke methode. Het is iets wat iedereen kan toepassen in haar of zijn leven. Of dat nu in je werk, studie of het leven in het algemeen is.

Ik ben begonnen met het schrijven van een boek(je) met daarin handvatten die je direct kunt toepassen. Praktische handvatten waarmee je meer doet in minder tijd en waardoor je minder stress ervaart. Sommige delen van het boek plaats ik hier als blog. Wil je die in je mailbox ontvangen en op de hoogte blijven van wat ik schrijf? Schrijf je dan hieronder in.